keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Konmari - tavararyhmät, Osa 3

Kuten on tullut jo todettua, niin marituksen pääsääntö on käydä kodin tavarat läpi tavararyhmittäin. Useimmat karsijat, kuten minä, tekevät sen virheen että tavarat karsitaan kaappi, lipasto tms kerrallaan. Silloin ei tule nähdyksi tavaran todellista määrää ja siksi on kokoajan tunne, että sitä on liikaa. Ei muisteta, että pyykinpesuainetta on jo viisi purkkia entuudestaan, koska purkit ovat kotona missä sun sattuu. Tavaroilla ei ole paikkaa ja ne hukkuvat tavaran paljouden sekaan.

Pääryhmät ovat seuraavat:
  1. Vaatteet
  2. Kirjat
  3. Paperi
  4. Komono (sekalaiset)
  5. Tunne-esineet
Ryhmät jaotellaan vielä alaryhmiin. Itse suunnittelin oman listan tavararyhmistä joita kodissani on, ja jatkossa blogissa käydäänkin sen mukaan läpi oma konmaritukseni. Mieti siis itsekin, mitä tavaroita sinulla on kotona. Jos olet mies, sinulla tuskin on kuukautissuoja-kokoelmaa, joten sitä sinun ei tarvitse listaasi lisätä ;)

Jotta oma marituksesi toteutuu, lue ehdottomasti Siivouksen elämänmullistava taika. Siinä tavararyhmät esitellään paremmin kuin mitä itse aion ne esittää. Itse en esimerkiksi käynyt mitään elektroniikkaesineitä läpi, koska ne ovat miehen vastuulla.

Kuva Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti