perjantai 30. marraskuuta 2018

Konmari - vaatteet, Osa 4

1. VAATTEET

Kondo käskee aloittamaan tavaroiden karsimisen vaatteista. Tätä hän perustelee sillä, että vaatteisiin ei synny yleensä tunnesidettä, joten niillä on helppo aloittaa tavaroiden karsiminen. Olen käynyt aika säännöllisesti läpi omat vaatteeni ja joka kerralla niitä on useampi pussi lähtenyt kiertoon. Marittaessani vaatteita kävin vaatteet vielä tarkemmalla seulalla läpi. 

Alaryhmät:
- yläosat (t-paidat, gollegepaidat...)
- alaosat (housut, hameet...)
- ripustettavat (mekot, neuletakit...)
- sukat, sukkahousut
- alusvaatteet, rintaliivit
- yöasut
- työvaatteet
- urheiluvaatteet, uimapuvut
- laukut, vyöt
- asusteet (hatut, huivit, hanskat...)
- kengät
- ulkovaatteet (takit, ulkohousut)

Kuva: Pixabay
  • Ota esille alaryhmä kerrallaan. Muista kaikki taloudessa olevat ryhmän tavarat, myös pyykissä olevat, silityskasassa olevat jne.
  • Ota yksitellen vaate käsiisi, tutki sitä ja mieti, tuottaako vaate sinulle iloa. Jos ei, laita vaate kierrätykseen.
    • Jos vaate on ns. tavoitevaate laihempia aikoja varten, et tarvitse sitä. Luultavasti sitten kun joskus onnistut laihtumaan, niin haluat sen kunniaksi ostaa uusia vaatteita!
    • Onko vaate rikki? Kuinka kauan se on ollut? Jos kauan, et luultavasti saa sitä ikinä korjattua. Jos kuitenkin annat vaatteelle vielä mahdollisuuden, siirrä se käsityö-, ompelu- tms. kyseiseen paikkaan odottamaan, että käyt kyseiset tavarat läpi. Tämä ei ole Kondon neuvo, vaan ihan oma keksimäni.
  • Kondo kieltää siirtämästä vaatteita ns. koti- ja remonttivaatteiksi. Kotivaatteetkin voivat olla mieluisia ja remonttivaatteina voi käyttää asianmukaisia vaatteita. Itse poistin tämän osion, koska olen Kondon kanssa samaa mieltä. Mutta mielestäni näitä "rupuvaatteita" voi olla, jos esimerkiksi on puutarhaihmisiä. Itse en ole, joten en sellaisia tarvitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti