torstai 24. lokakuuta 2019

Konmari - tunne-esineet, osa 10

5. TUNNE-ESINEET

Viimeinen ryhmä marittamisessa on tunne-esineet. Nämä tietyt esineet on jätetty syystä viimeiseksi. Tähän mennessä olet käynyt läpi tavaroita runsaasti, ja pikkuhiljaa olet oppinut siihen, mikä sinulle tuo iloa. Osaat arvioida tavaran oikean tarpeen, et enää ajattele, että joskus tarvitsen tai että tavara on niin ihana, ettet raaski siitä luopua. Tunne-esineisiin nimittäin liittyy juurikin tunne ja muistot. Nämä esineet ovat kaikista hankalimpia hävitettäviä. Siksi täytyy käydä ensin läpi muita esineitä, jotta harjaantuu marittamisessa ja oppii luopumaan. 

Monet ovat hävityshulluudessaan hävittäneet vanhat päiväkirjansa, vanhoja kirjeitä, repineet valokuvansa, koska eivät ole oppineet tuntemaan itseään. Myöhemmin sitten harmittaa, kun muistoja on hävitetty. Tähän väliin täytyy sanoa, että marittaessa minulla ei ole tullut kertaakaan olo, että voi kun senkin hävitin. Jo se kertoo, että tässä metodissa on jotain oikeaa!

  • Valokuvat
    • Valokuvista kannattaa poistaa selvästi epäonnistuneet otokset, esimerkiksi tärähtäneet. Eihän ne tuo iloa, vai tuoko? Nyt voi myös miettiä, että haluaako säilyttää valokuvansa kuvina, vai haluaisiko siirtää ne digimuotoiseksi. Itse olen vielä tavallisten valokuvien säilyttäjä, niissä on enemmän sanomaa kuin digikuvissa.
  • Päiväkirjat
    • Minä olen säilyttänyt omat päiväkirjani. Ovathan ne myötähäpeää aiheuttavia, varsinkin teiniajan kirjoitukset :D Mutta on niitä hauska lukea. Joku toinen taas haluaa unohtaa ehkä ikävätkin muistonsa, ja se on ihan ok.
  • Kirjeet, kortit
  • Lelut
    • Leluilla tässä vaiheessa tarkoitan omia leluja lapsuudesta. Minulla on tallessa useita leluja, mm. pehmoleluja ja ponikokoelmani. Eihän niillä kukaan (ainakaan vielä) leiki, ja siellä ne ovat sängynaluslaatikossa, mutta sisältävät niin paljon muistoja, etten ole niistä valmis luopumaan.
    • Toki lelut voivat olla myös esim. omien aikuistuneiden lapsien leluja.
Kuva: Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti