keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Unohdetut säilytyspaikat

Huh, koti maritettu! Nyt on kaikki tavarat käyty läpi eikä minulla ole enää yhtään turhaa tavaraa. Vai onko? Muistitko

...varaston?
Meillä on autotallin yhteydessä kaksi kylmää varastoa - täynnä tavaraa. Varastoissa säilytetään pihalla tarvittavia asioita, esimerkiksi kukkaruukkuja ja työvälineitä. Olipa minulla myös matot siellä pusseissa. Nuo matot muistin marittaessani ja kaikki saivat lähteä eteenpäin, sillä mitä minä niitä mattoja säilön, kun en niitä koskaan vaihdakaan. Eikä niistä yksikään ollut enää sopiva nykyiseen kotiin.

...autotallin?
Autotalli on meillä aikalailla miehen valtakuntaa. Mutta kummasti sinne kertyy kaikkea ja osa tavarasta siellä saattaa jopa odottaa vain sitä, että se kierrätetään. Tee se nyt!

Kuva: Pixabay

...vuokratut säilytyspaikat?
Itselläni ei tällaista ole, mutta jollakin voi olla. Oma mielipiteeni on, että tällaisia varastoja ei kukaan tarvitse. Miksi ei karsi tavaraa pois, jotta saa varastosta käyttöön sinne unohdetut tavarat? Vai ovatko varaston tavarat edes tarpeellisia, kun ne on sinne pitänyt viedä? Eri asia on vuokratut varastot esimerkiksi moottoripyörille ja kesäautoille.

...häkkivaraston?
Häkkivarastoon, kuten kaikkiin varastoihin, tulee vietyä tavaraa säilöön, pois edestä. Esimerkiksi huonekaluja uusien tieltä. Kannattaa opetella heti tavaksi se, että jos ostat uutta, hävitä vanhat heti pois.

...lapsuuden kotisi?
Tämä on paha. Paha paha paha! Vaikka olen asunut omillani yli kymmenen vuotta, niin edelleen joitakin tavaroitani on vanhempien luona. Olen nyt pikkuhiljaa käynyt näitä tavaroita yhdessä äidin kanssa läpi. Viimeisimpänä kävimme läpi koulukirjani - äiti oli säilyttänyt kaikki koulupaperit ja kirjat aina ala-asteelta lähtien. Voi hyvän tähden sitä pölyn määrää kaapissa. Miksi ihmeessä jotkin matikan laskuvihot on pitänyt säilyttää?? Lopputulos: kaikki lähtivät. Ainoastaan aapiset ja joitakin ainekirjoituksia säilytin muistona.
Ota tavoitteeksi saada kaikki tavarasi lapsuuden kotoa pois. Vapautat näin myös vanhempasi säilyttämisen velvollisuudesta. Onhan heilläkin oikeus tilaan kotonaan.
Äläkä missään nimessä tee sitä virhettä, että marittaessasi omaa kotiasi, viet lapsuuden kotiin tavaroita säilöön. Tämä on ehdoton ei! Vanhemmillasi ei ole velvollisuutta säilyttää tavaroitasi, lapsuuden koti on heidän kotinsa.

...autosi?
Vaikka auto ei varsinainen säilytyspaikka olekaan, voi sieltä löytyä vaikka ja mitä. Jouluisin kuuntelemani joululevy saattaa olla pitkälle kesään auton hanskalokerossa ennenkuin sen kiikutan takaisin sisälle säilöön...

...työpaikkasi?
Minulla ei työpaikalla ole työpistettä, mutta pukukaappi on. Pukukaappiin saattaa myös eksyä välillä tavaroiden kaaos. Onko kaikki tavara töissä tarvittavaa? Onko siellä jopa roskia? Myös pukukaappiin  ja mahdolliseen työpisteeseen kannattaa tehdä selvä järjestys.

6 kommenttia:

  1. Meilläkin teräshalli tyyliseen varastoon on paljon kertynyt tavaraa. Täytyisi se joskus ajan kanssa käydä kunnolla läpi ja antaa jotakin pois. Näyttäisi varastokin kivalta, kun ei ole niin paljon tavaraa. https://www.hallipojat.com/rakennuspalvelut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varastot ovat paha asia, sinne on niin helppo lykätä tavaraa pois edestä!

      Poista
  2. Itse olen saanut melkein kaikki paikat tyhjäksi turhasta. Paitsi varastona sekä autotallina toimiva teräshalli pihalla on vielä täynnä tavaraa. Hyvä kun sanoit, itsellänikin on mattoja jotka pitäisi antaa eteenpäin!

    VastaaPoista
  3. Tavaraa kyllä kertyy niin helposti nurkkiin. Meilläkin on autotalli niin täynnä, että toinen auto hädintuskin mahtuu sinne. Olemmekin miettineet uuden autotalli/varastohallin rakentamista teräksestä, jonne mahtuisi sitten enemmän tavataa. Tosin olisin sitä hyvä ensin käydä tavarat läpi ja katsoa mitä oikeasti tarvitsee.

    VastaaPoista
  4. Varastotilaa ei kyllä voi koskaan olla liikaa. Meilläkin olisi tarkoitus laajentaa omaa teräskaarihalli-mallista traktorihalliamme, jotta sinne saisi enemmän varastotilaa. Tosin olisi kyllä hyvä karsia myös ylimääräisiä tavaroita!

    VastaaPoista
  5. Me olemme varastoa miettineet siinä mielessä, että semmoisen vuokraisimme. Tuota tavaraa kun on, ja meillä on melko pienet säilytysmahdollisuudet omassa kodissa. Pieni pihavarasto löytyy, mutta se on lähinnä puutavaralle.

    VastaaPoista