tiistai 5. marraskuuta 2019

Tavaroiden järjestely - muut tavarat, osa 3

KEITTIÖ

Keittiön laatikostoon kannattaa ostaa tai tehdä itse tilanjakajia. Automaattisesti keittiöissä on yleensä lokerikko ruokailuvälineille, mutta ruuanlaittovälineet pyörivät iloisessa sekasotkussa laatikossa. Suosittelen Clas Ohlsonilta näitä valkoisia laatikoita, ne saa hyvin limittäin ja standardimitoitettuun laatikostoon mahtuu neljä laatikkoa vierekkäin. Verkkokaupasta löytyy useita erikokoja näitä "Mini Organizer"-nimellä olevia laatikkoja ja soveltuvat todella hyvin myös esim. peilikaapin järjestyksen laittoon. Pikkukoriin olen laittanut pienempiä välineitä, esim. kuorimaveitset ja juustohöylät.

Kuva: Blogin omaisuutta

Kuiva-aineet kannattaa jo ihan tuholaistenkin varalta siirtää säilytysrasioihin. Itse olen tykästynyt Gastromaxin rasioihin. Niitä saa sievästi pinottua päällekkäin. Gastromax-rasioita löytyy kaupasta kuin kaupasta (Tokmanni, Halpa-Halli, Prisma jne). Myös samaan asiaan liittyvät jutut voi laittaa laatikoihin, itse olen esimerkiksi laittanut pikkulaatikkoon kaikki kahvinkeittoon tarvittavat välineet eli kahvipaketin ja suodatinpussit, samassa laatikossa on myös tee. Toisessa laatikossa on päivittäin käytettäviä mausteita. Helppo nostaa kaapista yksi laatikko, jossa on kaikki kahvinkeittovälineet, kuin alkaa erikseen nostelemaan suodatinpussit ja kahvipurut!

Kuva: Blogin omaisuutta

Yläkaapit keittiössä ovat ongelmallisia. Säilytä yläkaapeissa sellaisia asioita, joita tarvitset harvoin. Näitä on itselläni esim. tarjoiluastiat ja leivontatarvikkeet.


LAKANAT JA PYYHKEET

Pystyviikkaa pyyhkeet ja lakanat. Tosin lakanoita säilytän edelleen "vanhanaikaisesti" rullalla, mutta uutena tyylinä olen laittanut settiin kuuluvan tyynynliinan tuonne väliin mukaan. Ennen säilytin pussilakanoita vaakatasossa, mutta käänsin ne laatikossa pystyyn, näin on paljon helpompi valita lakanasetti jonka haluaa käyttöön

Kuva: Blogin omaisuutta


KORUT, MEIKIT

Ennen säilytin meikkejä siellä sun täällä, enkä käyttänyt niitä kaikkia. Marituksen jälkeen meikkejä jäi murto-osa entisestä. Ostin itselleni Cocopandasta meikkisalkun, johon sain mahtumaan kaikki meikkini ja meikkivälineet. Arkikäytössä olevat meikit minulla on wc:ssä meikkipussissa, mutta tämä salkku on helppo napata makuuhuoneen pöydältä mukaan, kun tarvitaan tarkempaa ehostusta. Toki kunnon meikkifanille tämä ei ole riittävän iso, mutta tällaiselle keskivertomeikkaajalle se on sopiva. Miksei näitä salkkuja voisi ostaa useampaa, järjestellä esimerkiksi että yhdessä on silmämeikit, toisessa pohjustukseen käytettävät ym?


SIIVOUSVÄLINEET

Meillä ei ole siivouskaappia - ja se on suuuuuri haitta. Koska siivousvälineille ei ole kunnon paikkaa, tein ratkaisun: ostin Sini-tuotteen varren ja varteen sopivat lattianpesumopin ja kuivaimen. Varressa on kokoajan kuivain paikoillaan ja kuivain luonnollisesti pesuhuoneessa. Lattioita pestessä vaihdan sitten moppipään varteen.

Keittiön siivousvälineet ovat keittiössä roskiskaapissa pikkukorissa. WC:n siivousvälineet olen laittanut yhteen koriin, näin kori on helppo nostaa kaapista ja sieltä löytyy kaikki tarvittava wc:n siivoukseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti