torstai 7. marraskuuta 2019

Tavaroiden järjestely - yhteenveto

Mieti:
  • missä tavaran luontainen paikka on
  • mistä se tulee otettua parhaiten käyttöön
  • missä sen paikka käytännöstä katsoen on parhain
Kondon mielestä tavaroiden ei tarvitse olla lähellä sitä paikkaa, missä se on lähinnä käyttöpaikkaansa. Itse kuitenkin ajattelen, että esimerkiksi lakanoiden luontainen paikka on lähellä makuuhuonetta. Siksi lakanat ovatkin minulla makuuhuoneen hyllykössä.

Tarvitseko uusia lipastoja järjestyksen ylläpitoon? Voiko vanhoja hyödyntää? Marie Kondo suosittelee että käytetään vain talossa olevia valmiita kaappeja, eikä osteta uusia säilytyskaappeja. Meillä on vanha talo, eikä täällä ole kuin vaatehuone ja keittiön kaapit, joissa voi säilyttää. Nekin kyllä riittäisivät, jos saisin ne käyttööni talouden tavaroille, mutta tällä hetkellä esim. vaatehuoneessa on miehen elektroniikkaromua hyllyillä, eikä esim. lakanat ja muut tekstiilit sinne mahdu :( Olkoon tämä sitä kompromissien ottamista parisuhteessa. Siksi meillä on ostettua hyllyköitä ja kaappeja tavaroiden säilyttämiseen.

Hanki tai hyödynnä vanhoja koreja järjestelyssä. Kaapit tulevat paljon siistimmiksi, kun tavarat on jaoteltu koreihin, eikä ne ole pitkin poikin kaappia. Lisäksi tavaroiden ottaminen esiin helpottuu, kun voit ottaa koko korin hyllyltä eikä tavaroita tarvitse yksitellen ottaa esille. Korien sijasta myös pahvilaatikot ovat aivan oivia kapistuksia. Kenkälaatikoita ovat monet hyödyntäneet järjestelyssä.

Tässä muutamia Youtubesta löytyviä vinkkivideoita järjestelyyn. Hakusanalla Home organizer löytyy lukuisia videoita, joista saa vinkkejä järjestelyyn. Myös konmari-hakusanalla tulee ihan siihen aiheeseen liittyviä videoita.Yllä olevassa videossa on esitelty muutamia kikkoja miten hyödyntää Ikeasta löytyviä järjestelyn apukeinoja. Tuo alunperin kattilan kansille tarkoitettu kehikko on kyllä hyvä ja aionkin jossain vaiheessa itselleni tuon hankkia lautasten järjestelyyn.


Yllä olevasta videosta näkee, että kaikenlaista voi hyöndyntää järjestelyssä, sellaistakin, mitä ei varsinaisesti ole siihen suunniteltu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti